marți, 17 noiembrie 2009

Seminarii despre Creationism cu un profesor de Genetica 19 – 21 noiembrie 2009

Știu, te interesează de unde vii! Cum ai apărut? Este cineva care te-a proiectat, ori ai apărut la întâmplare? Mulți și-au pus problema aceasta, deci, nu ești singurul! Unul dintre cei care a găsit răspunsuri la aceste întrebări este dr. Timothy Standish, profesor de genetică la Universitatea Andrews, Michigan. Dumnealui este invitat în România să prezinte câteva dintre răspunsurile pe care le-a găsit. Te aștept să ne urmărești online la Seminariile de Creaționism (între 19 – 21 noiembrie 2009).

Câteva din subiectele abordate:

Design-ul inteligent: Ce este și la ce ne folosește? (joi, 19 noiembrie 2009, ora 19)


Design-ul inteligent este o modalitate riguroasă descoperită recent pentru argumentarea necesității unui agent inteligent în explicarea anumitor particularități ale naturii, în mod special cu privire la modalitatea alcătuirii universului și la funcționalitatea organismului uman la nivel molecular. Care sunt tainele Design-ului Inteligen? Cum se potrivește acesta cu viziunea Bibliei asupra istoriei pământului?

Ușa de la capătul Universului (vineri, 20 noiembrie 2009, ora 19)


Trăim pe o planetă foarte specială, într-un sistem solar special, având un univers special, însăși viața are foarte multe proprietăți speciale. Putem să studiem fizica, chimia și biologia universului nostru și să descoperim legile pe baza cărora lucrează. Aceste legi ne pot spune dacă darvinismul materialist sau creația bazată pe Biblie sunt opțiuni viabile pentru explicarea originii oricărui lucru. Din ceea ce știm, care sistem de credințe are cea mai bine fundamentată argumentare?

De ce Dumnezeu este Dumnezeu? (sâmbătă, 21 noiembrie 2009, ora 11)
Mai multe atribute ale lui Dumnezeu, cum ar fi bunătatea, sunt puse sub semnul întrebării astăzi, ca și când ele l-ar face pe Dumnezeu Dumnezeu. Biblia descrie multe din aceste atribute, incluzând: omnipotența, omnișciența și omniprezența, dar nu sunt acestea cele care îl fac pe Dumnezeu singurul și adevăratul Dumnezeu. Biblia, în nenumărate rânduri afirmă că Dumnezeu este Dumnezeu deoarece El este Creator. Caracteristica aceasta este unică la El? Este aceasta tema centrală a Marii Lupte? Dacă Dumnezeu nu ar fi fost Creator, creștinismul poate deveni incoerent?

De ce au importanță ideile? (sâmbătă, 21 noiembrie 2009, ora 16)


Toate acțiunile umane sunt originate în gânduri. Dacă aceste gânduri pornesc din idei greșite, ele ajung să ne conducă pe cărări greșite? Creștinismul încearcă să înțeleagă și să trăiască în conformitate cu un set specific de idei despre Dumnezeu, ceea ce uneori noi numim viziunea creștină asupra lumii. Pe măsură ce ne apropiem de aceste idei care repreyintă adevărul fundamental despre lumea în care trăim și pe care Dumnezeu a creat-o, noi gânduri și acțiuni bune sunt rezultante. Aceasta pentru că fundamentul întregului univers a apărut ca urmare a unei idei în mintea lui Dumnezeu.

Seminariile sunt susţinute în Capela Institutului Teologic Adventist, Cernica.

(preluat de pe www.eltis.ro)

Mihaela Pantelimon

Un comentariu:

  1. te invit la concursul "CEA MAI FRUMOASA POVESTE DE IARNA!"

    detalii in atelierulelenei.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere

FEEDJIT Live Traffic Feed