vineri, 22 ianuarie 2010

Alerg cu Antrenor!


Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în aşa fel ca să căpătaţi premiul! Toţi cei ce se luptă la jocurile de obşte se supun la tot felul de înfrânări. Şi ei fac lucrul acesta ca să capete o cunună care se poate veşteji: noi să facem lucrul acesta pentru o cunună care nu se poate veşteji. (1 Corinteni 9,24.25)
În ianuarie 2006, când mi-am pus ţinte pentru noul an, eram hotărâtă să particip la Maratonul Sao Silvestre, care se desfăşoară de mai bine de 50 de ani în Sao Paulo, Brazilia, pe 31 decembrie.
Am început antrenamentul prin a participa la competiţii mai mici, de şase până la zece kilometri. Prima mea competiţie mai lungă a fost dificilă. M-am întrebat ce căutam acolo. Mă simţeam obosită şi transpiraţia curgea pe mine; vroiam să mă aşez pe bordură şi să chem pe cineva să mă ia acasă. Îmi spuneam în minte că n-o să reuşesc. Dar când am auzit mulţimea încurajân du-mă la linia de sosire, totul s-a schimbat. Paşii mi-au devenit mai siguri şi un zâmbet larg s-a instalat pe chipul meu obosit.
În timpul alergărilor mele singuratice de dimineaţă (deoarece nimeni nu vroia să iasă cu mine la ora şase dimineaţa), am început să mă gândesc la o altă competiţie în care suntem angajaţi cu toţii. Poate că unii dintre noi am început să obosim. Poate ne-am rănit picioarele şi am vărsat şi ceva lacrimi pentru cei iubiţi care ne lipsesc. Poate că nu-i putem auzi pe îngerii care ne încurajează şi nici pe Antrenorul nostru cel blând care ne spune că este alături de noi, gata să ne conducă cu succes.
Nu am cum să ştiu dacă ai obosit deja sau nu, dar vreau să te încurajez. Nu renunţa! Domnul Hristos, Antrenorul nostru, a câştigat deja această competiţie şi acum stă cu braţele deschise, gata să te ridice dacă ai căzut, gata să-ţi dea mâna. Te iubeşte şi nu te va dezamăgi niciodată.
Deşi m-arn antrenat mult, nu am câştigat niciodată o competiţie şi nu am urcat niciodată pe podium. Dar asta nu mă descurajează. Ştiu că răsplata este păstrată pentru mine; şi nu doar pentru mine, ci pentru toţi cei care vor să alerge cu Domnul Hristos. Putem să ne ridicăm, să ne ştergem lacrimile şi să-L vedem pe Isus aşteptându-ne cu un zâmbet minunat şi cu o coroană pregătită în mâna Sa în timp ce ne spune: "Sunt fericit că nu ai renunţat. Te aşteptam."

(devotionalul pentru femei)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FEEDJIT Live Traffic Feed