Frica de-a fi iubit?!


Daca ar fi sa mentionezi niste motive de frica, care ar fi acelea?! Poate frica de insecte sau caini, de intuneric sau de liniste sau zgomote?!Dar ce-ai zice de frica de-a fi iubit?! Este posibil sa ne fie frica de Dragoste?
Desi pare ciudat si toti ne dorim sa fim numarul 1 in viata cuiva adevarul este ca deseori ne este frica de iubire. Dragostea implica vulnerabilitate, riscul de-a fi ranit, de-a suferii si nu toti suntem dispusi la asemenea riscuri.
Cineva spunea odata ca doar un om matur poate iubi cu adevarat, pentru ca este necesar sa-ti asumi posibilitatea ca cel in care ti-ai pus sperantele sa rada de tine, sau sa demascheze chiar acele puncte care nu ai vrea sa iasa la lumina zilei. Toti ne protejam intimitatea! Este nevoie de un intreg test de incredere inainte ca cineva sa devina posesorul unui secret din inima noastra.
Si totusi este singura cale de-a trai din plin asumandu-ti riscul ca s-ar putea sa fi ranit (acelasi risc si l-a asumat si Dumnezeu cand a ales sa ne iubeasca) sau ca dimpotriva dragostea va prinde aripi dezvoltandu-se!
Nu uita:
1 Ioan 4:18 "In dragoste nu este frica, ci dragostea desavarsita izgoneste frica"


Comments

  1. Sau mai poate fi teama de schimbarea pe care o aduce dragoste cu sine. Teama de lucrurile la care ar trebui sa renunti. Teama de...

    ReplyDelete
  2. Da asa este!Dragostea implica schimbare! Pentru ca imi iubesc familia aleg sa schimb ceva ce eu iubesc dar lor nu le place. Pentru ca il iubesc pe Dumnezeu aleg sa iubesc ce iubeste El si sa schimb lucrurile mele pe ale Lui.
    Bine punctat Cri:*

    ReplyDelete
  3. dar daca ai mushcat-o de destule ori cu farsa asta a relatiilor si a "iubirii" ?

    ReplyDelete
  4. E posibil sa nu fi facut alegerea potrivita si din cauza asta sa crezi ca nu se merita!daca ai facut o decizie gresita nu schimba natura dragostei ci doar arata un pas gresit! Domnul cu tine in alegerile intelepte!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts