Ajunge!!!

Poporul evreu era plecat de 40 de ani din Egipt in drum spre Canaan. Ce este de mirare la drumul lor este ca pentru un drum de cateva zile le-au trebuit 40 ani. Adica ar fi putut ajunge in tara promisa cu multi ani inainte. Doar pacatul i-a despartit de pamantul fagaduintei. Una din tragediile pacatului este tocmai aceea ca ne intarzie de la atingerea acelor tinte pentru care am inceput calatoria prin viata. Am intarziat deseori planul lui Dumnezeu pentru mine pentru ca am permis pacatului sa intre in viata mea.
 Totusi la un moment dat Dumnezeu spune:

„Vă ajunge de când ocoliţi muntele acesta. Întoarceţi-vă spre miazănoapte."Deut. 2:3
Aceasta a  fost vestea buna pentru ei. Desi au pacatuit intristand pe Dumnezeu totusi El s-a indurat
de ei si i-a ajutat sa mearga mai departe pe drumul pe care pornisera cu 40 ani in urma si in cele din urma sa ajunga.
Dumnezeu ne invita si pe noi astazi sa nu mai ocolim "muntele" ci sa ne indreptam pasii spre locul in care pornisem chiar inainte sa cadem in pacat. El ne va fi alaturi sa ne ridicam chiar din punctul din in care am fost vulnerabili si am dat acces Satanei. Tocmai lucrurile care care ne-au dezamagit vor fii uneltele in mana lui Dumnezeu pentru biruinta. Mai mult asemenea evreilor ne va conduce catre tinta pe care am avut-o in fata noastra. "Omul pe care Dumnezeu il vindeca si restaureaza este mai sanatos ca cel ce nu s-a imbolnavit niciodata!" In relatia in care am lasat pacatul si delasarea sa-si faca cuib, in mana lui Dumnezeu vor deveni o oglindire a relatiei armonioase si iubitoare dintre Dumnezeu si om.
 Cat inca se mai spune "Astazi" este timp pentru impacare si restaurarea. Dumnezeu asteapta sa ne faca biruitorii prin puterea si spre slava Sa!




Comments

Popular Posts