Povestiri dintr-o ţară depărtată

Imaginează-ţi că ai vizitat o ţară de poveste, un tărâm minunat, aşa cum a fost  Alice în Ţara Minunilor. O ţară plină de veselie, fără lacrimi, unde oamenii se iubesc reciproc, unde nimeni nu-ţi taie calea. O ţară unde niciodată nu e noapte, nici răutate şi nici păcat. La întoarcere ar trebui să povesteşti despre ce ai trăit acolo. Cum ai explica lucrurile incredibile pe care le-ai văzut? Dar ca să fie şi mai complicat imaginează-ţi că oamenii cărora trebuie să le vorbeşti nici măcar nu cunosc cele mai simple cuvinte de pe celălalt tărâm.

Probabil că te-ai folosi de cuvinte înţelese lor pentru a explica pe cele necunoscute, idei şi teme cu care se întâlnesc zilnic ca să-şi facă o părere despre cele de care încă nu au auzit.

Dar dacă de înţelegerea acestor lucruri depinde salvarea şi fericirea acelor oamenii cu câtă persuasiune ai vorbi?

Aceasta a fost provocarea lui Isus Hristos odată venit pe pământ. Cum să explice unor oamenii nefericiţi ce este fericea? Mai mult, El a trebuit să prezinte principiile cerului într-o formă uşor de înţeles chiar şi pentru un copil. A trebuit să prezinte în mod clar intrucţiunile de salvare de pe o planetă aflată la un pas de colaps, unor oamenii care nu doar că nu realizau pericolul în care se află dar se simţeau bine în starea lor căzută. Şi toate acestea într-un limbaj accesibil şi atrăgător.

 Seminţele pentru semănat, neghina, năvodul, bani timpului, păstorul cu turma sa,  au devenit material didactic pentru a explica dragostea şi grija lui Dumnezeu, darurile Creatorului pentru noi, răspândirea Evangheliei şi efectele acesteia, principiile care guvernează Împărăţia lui Dumnezeu. Astfel,  lucrurile familiare le deschideau mintea şi inima pentru a înţelege lucrurile cereşti.

Pentru anul de care ne apropiem cu paşii repezi vă propunem să păşim într-o nouă lume prin intermediul acestei cărţii menite să ne prezinte povestiri dintr-o ţară depărtată.  

Colegii şi prietenii vor fi încântaţi să descopere alături de tine acest nou tărâm numit Împărăţia lui Dumnezeu  Şi dacă vrei să spui mai departe aceleaşi uimitoare povestiri poţi începe uitându-te în jur şi folosindu-te de cuvinte familiare ţie şi prietenilor tăi, ca să prezinţi lucruri nemaiauzite.

Azi tu descoperi lucruri noi!


(prezentarea cartii "Parabole" E.G.White)

Comments

  1. cred ca fericirea nu se poate explica, ci doar o poti simti si trai....depinde care fericire....

    ReplyDelete
  2. Personal cred ca Fericirea este...lucru manual!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts