Frumusete si dragoste

Ma tot gandesc de ceva vreme la cateva valori: frumusete (in adevaratul ei cuvant si deplin), la bogatie (financiara in general) si dragoste!As vrea sa va impartasesc concluziile cu privire la prima si a treia. Frumusetea este prima pe lista, mediatizata, cautata si creata daca nu exista! Citeam o carte zilele acestea "Eu, femeia" si prezenta frumusetea intr-un mod atat de frumos si ca o adevarata valoare a feminitatii. Femeile frumoase sunt cautate si iubite!! dar ma gandeam, daca cineva nu a primit darul acesta?! sunt atea femei care nu se pot lauda cu o frumusete sclipitoare dar care au suflete remarcabile.
Apoi incercand sa inteleg dorinta de-a creea frumusetea acolo unde ea nu a fost un dar natural, am descoperit ca  in spatele acestei incercari, cateodata chiar dureroasa (vezi"Frumusete pe muchie de cutit") exista o dorinta suprema de-a fi pretuit, indiferent cum arati si sapand mai adanc este dorinta ultima de-a fi iubit. Aceasta motiveaza oamenii la comportamente cateodata chiar bizare!!Pentru ca toti stim in adancul inimii noastre ca mai important decat sa fii frumos e sa fii iubit!

Comments

  1. cine stabileste cine este frumos sau nu? cine spune ca trebuie sa ai ochii cumva, buzele mai mult sau mai putin groase...1,70 inaltime, talie de viespe, ten imaculat, de culoarea bronzului, ca acum asa se poarta...par carliontat?de ce nu poti sa te simti bine asa cum esti? problema este ca suntem inclestati de prejudecatile impuse de societate!Dar mai mult, de neincredere in sine... Frumos cu adevarat(nu decat aparent) esti doar cand iubesti,cand ai ce oferi...chiar si un zambet sincer e de ajuns...

    ReplyDelete
  2. se pare ca alegerile le facem tot noi, oamenii...
    de ex baietii pt ca se uita si dau atentie doar acelor fete care indeplinesc "criteriile"....
    iar fetele pt ca incurajeaza,
    apoi revistele care promoveaza tot aceste femei...
    si lista poate continua...
    pt celelalte femei mesajul este simplu: "nu te incadrezi in profil nu ai valoare"

    ReplyDelete
  3. cand nu ma incadrez in profilul lui inseamana ca nu e pentru mine si nu ma merita:)

    ReplyDelete
  4. De acord cu tine Anonim, si eu gandesc la fel:)))problemele apar in momentul in care ne devenim frustati ca nu aratam ca X.poate duce chiar la depresii.
    Oricum zilnic incercam toti sa intram intr-un sablon pentru a primi o farama de apreciere!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts