Tinerii nu mai vor sa fie parinti
Întemeierea unei familii și stabilirea unei relații cu Dumnezeu reprezintă pentru tineri priorități secundare comparativ cu împlinirea profesională. Întrebaţi de cercetătorii de la Barna Group cum îşi văd viaţa peste o decadă, adolescenţii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani au răspuns că în posturi de influenţă şi având un impact în societate.
Studiul a avut ca principal scop să descopere aspiraţiile tinerei generaţii. Ce loc vor ocupa în viaţa lor cariera, familia şi credinţa religioasă. Dintr-un eşantion de 602 tineri americani un procent de 71% au afirmat că relaţia cu Dumnezeu va reprezenta o prioritate şi peste zece ani. Totuşi doar un procent de 29% şi-au exprimat intenţia de-a participa activ într-o biserică. Tinerii care fac parte dintr-o biserică minioritară sunt mai înclinaţi către serviciu social, îşi organizează activităţile in funcţie de priorităţile religioase şi au o legătură mai puternică cu congregaţia.
Deşi tineri doresc salarii mari, doar un procent de 7% au spus că vor ajuta cu siguranţă săracii, peste zece ani. Un alt procent de 48% va face probabil acelaşi lucru, dezvăluie acelaşi studiu. Majoritatea celor intervievaţi îşi doresc să călătorească. Aceştia provin în general din rândul bisericilor mari ce au o indentitate bine stabilită şi nu se luptă pentru promovarea credinţei.
Întemeierea unei familii şi asumarea rolului de părinte este lăsată în ultima parte a tinereţii, după realizarea profesională. Aproximativ 12% dintre tineri îşi doresc să fie căsătoriţi la vârsta de 25 de ani, procentul creşte la 58% pentru cei care consideră căsătoria ca o posibilitate în jurul aceiaşi vârste. În planurile a 40% dintre tineri intră şi probabilitatea de-a avea copii. Priorităţile sunt aranjate in funcţie de evoluţia economică a ţării, de presiunea familiei şi a societăţii, dar şi de obiectivele personale.
Adolescentele au obiective mai clare decât băieţii de aceeaşi vârstă şi au putut să ofere elemente specifice pe care le doresc parte din viaţa lor peste zece ani. Pentru acestea să se căsătorească, să aibă copii şi să ajute săracii sunt priorităţii mai reliefate decât în cazul băieţilor.
Cu cât vârsta tinerilor este mai mică cu atât proiectarea viitorului este mai idealistă. Deasemenea, 41% dintre adolescenţii de gimnaziu îşi doresc ca implicarea într-o biserică să fie parte din viaţa lor, comparativ cu 26% dintre liceeni şi scăzând până la 24% pentru absolvenţi.
Comments
Post a Comment