Viata contra cronometru

Daca ai trai de la 30 minute sau maxim o zi cum ti-ai duce viata?! Aceasta este durata de viata a insectei Mayfly. Toata viata ii este condensata in cateva ore si totusi ea reuseste sa-si indeplineasca scopul pentru care a fost lasata de Dumnezeu. Gastrotrich este o alta insecta care traieste in apa pura pentru doar trei zile. Dimensiunea lor este de 0.06-3.0 mm. Ce asteptari poti avea de la viata intr-un timp atat de scurt?!

La polul opus se afla probabil crocodilii care pot atinge pana la 300 de ani sau anumite specii de broaste testoase care ating si varsta de 150 ani. Durata viata omului variaza iar media este 70 ani.
Biblia atrage atentia asupra faptului ca viata omului este in mana lui Dumnezeu. El este cel care stabileste durata dar si intervalul. Calitatea vietii este data de ascultarea de voia Sa. Chiar lungimea vietii este fagaduita ca un dar celui ce asculta. Aceasta o putem gasi in porunca a V-a
Exodul 20:12
Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara, pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.
Imparatul Solomon a primit fagaduinta unei vietii lungi deoarece nu a cautat inaltarea sa ci intelepciune pentru conducerea poporului in fruntea caruia fusese numit.Daca alegea sa asculte de voia lui Dumnezeu ii era promisa o  viata lunga.
1 Imparati 3:14
Şi dacă vei umbla în căile Mele, păzind legile şi poruncile Mele, cum a făcut David, tatăl tău, îţi voi lungi zilele."
Daca mayfly traieste doar o zi gandindu-ne ca este aproape inutila exista sa, despre viata umana Biblia spune ca este un abur.
Iacov 4:14
Şi nu ştiţi ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viaţa voastră? Nu sunteţi decât un abur, care se arată puţintel, şi apoi piere. 
Totusi efemeritatea existentei umana nu este o intamplare si Dumnezeu insusi se ocupa si garanteaza viata umana, asigurandu-ne ca suntem in siguranta in mana Sa.

Luca 12:7
Şi chiar perii din cap, toţi vă sunt număraţi. Deci să nu vă temeţi: voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.

Comments

Popular Posts