Si cu bicicleta cum ramane ?!

"Bineinteles ca imi doresc o bicicleta!! Dar stiu ca nu am bani sa-mi iau." Se gandea tanarul de 15 ani. In aceasta situatie, "as putea sa strang bani si sa-mi iau una, dar pentru a lua o bicicleta din alocatie poate dura si un an. Dar o varianta mai simpla ar fi sa o fure, dar cum aceasta e pacat, ofta cu parere de rau. Totusi se gandeste ca apoi va cere iertare lui Dumnezeu. Si astfel are si iertarea si bicicleta. Buna afacere nu?!
Desi pare o problema puerila totusi multi oameni se ascund in spatele acestei gandirii. Stim ca sunt lucruri pe care nu le putem obtine dar pe care ni le dorim cu adevarat.Atunci singura optiune pare aceea de-a obtine pe alta cale decat ceea conventionala. Si apar compromisurile in gandire, apoi in fapta. Chiar daca nu intotdeauna este planificata aceasta gandire fuctioneaza cam la fel.
Biblia confrunta omul modern cu aceasta gandire prin experienta lui Zacheu. Intr-o varianta moderna am putea sa-l caracterizam cam asa: un om modern, intr-o pozitie de influenta care stie cum sa se descurce in viata. De fapt cei care se descurca sunt puternici ,si cei care nu stiu cum sa o faca sunt slabi?!Corect?!
Zacheu era un om rafinat al societatii sale, cu vise marete, multi dintre cei care-l urau il invidiau in ascuns.
Intalnirea cu Isus insa i-a schimbat viziunea. S-a cercetat pe sine si a vazut marea lui lipsa. Obtinerea unui favor si apoi simpla parere de rau nu erau suficiente. Cand Isus S-a invitat in casa sa, i-au venit in minte toate ocaziile in care ii paruse totusi rau, pentru ce facuse. Dar la intalnirea cu Isus si-a dat seama ca nu era suficient. Era nevoie de o redresare a situatiei. Lucrurile luate trebuiau inapoiate. El era dispus sa suporte rusinea si durerea pe care o provocase. Era gata sa suporte toate consecintele. In cazul lui insemna sa ramana aproape sarac. Dar aceasta insemna pocainta. Nu doar o simpla marturisire ci actiune.
 Dupa ce tanarul a furat. Doar o marturisire este suficienta?!
 Si cum ramane cu bicicleta?! 

Comments

Popular Posts