joi, 15 octombrie 2009

O noua perspectiva peste un capitol vechi

Tocmai am incheiat un curs despre 1 Corinteni. Trebuie sa marturisesc ca inca de la versetul primului capitol m-am gandit cum va comenta acest profesor capitolul 13.

Am fost cam dezamagita cand a oferit doar vreo 5 minute acestui capitol.
Totusi am prins o idee valoroasa si anume ca cunostintele fie ele si teologice iti ofera drepturi. La care renunti ulterior pentru salvarea altora care nu au aceleasi cunostinte.
A iubi conform 1 Corinteni 13 inseamna nu o romanta dulce ci un drum plin cu sacrificii asumate constient.
Daca am lua aceasta ipoteza in calcul cati tineri ar vrea sa se mai indragosteasca?!
Iata mai jos 1 Corinteni 13?Ce va inspira acest capitol?

1 Corinteni 13:1-13 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n'aş avea dragoste, sînt o aramă sunătoare sau un chimval zîngănitor. 2 Şi chiar dacă aş avea darul proorociei, şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiin a; chiar dacă aş avea toată credin a aşa încît să mut şi mun ii, şi n'aş avea dragoste, nu sînt nimic. 3 Şi chiar dacă mi-aş împăr i toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n'aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic. 4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mîndrie, 5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mînie, nu se gîndeşte la rău, 6 nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr, 7 acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul. 8 Dragostea nu va pieri niciodată. Proorociile se vor sfîrşi; limbile vor înceta; cunoştin a va avea sfîrşit. 9 Căci cunoaştem în parte, şi proorocim în parte; 10 dar cînd va veni ce este desăvîrşit, acest ,,în parte`` se va sfîrşi. 11 Cînd eram copil, vorbeam ca un copil, sim eam ca un copil, gîndeam ca un copil; cînd m'am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. 12 Acum, vedem ca într'o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea fa ă în fa ă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin. 13 Acum dar rămîn aceste trei: credinta, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FEEDJIT Live Traffic Feed