Daca ar fi sa definim feminitatea




Daca ar fi sa dau o definitie feminitatii si elegantei aceea ar fi destul de dificil.
In ultima vreme am petrecut ceva timp studiind acest subiect si am incercat sa vad cam ce inseamna si ce implica feminitatea.
Marea intrebare pe care v-o supun atentiei si la care inca nu am raspuns este daca
feminitatea emana din interior sau este rodul unei stradanii exterioare?!

Ar fi mai simplu poate nu sa definim feminitatea ci sa-i facem o poza. Aceasta ar semana cel mai probabil cu Audrey Hepburn si Aishwarya Rai (bineinteles ca este subiectiva alegerea)


O alta cautare este de a gasi feminitatea, gingasia si eleganta separate de senzualitatea, ceea ce mi s-a parut foarte greu pentru ca in modelul lumii despre feminitate senzualul este o parte caracteristica daca nu chiar definitia feminitatii.
In Biblie cea mai feminina este Estera sau Hadasa, gingasa, fragila si puternica in acelasi timp, urmata indeaproape de Sunamita, tanara din Cantarea Cantarilor si de doamna din Proverbe capitolul 31.
 



Comments

  1. Deschideţi uşa şi lăsaţi duhul Crăciunului să vă intre în casă!
    Deschideţi inimile şi lăsaţi Bucuria
    şi Împlinirea să vă intre în suflet!
    Deschideţi larg braţele
    şi îmbrăţişarea voastră caldă,
    vorba bună şi gândul curat
    să fie cel mai de preţ cadou pentru cei dragi!
    Fie ca Iubirea, Înţelepciunea,
    Încrederea şi Generozitatea
    să vă călăuzească paşii în noul an!
    "La mulţi ani!"

    ReplyDelete
  2. Si pentru mine Audrey Hepburn este un model de feminitate. Si tind totusi sa cred ca ea (feminitatea) este o chestie din interior....care probabil uneori trebuie cautata mai mult decat ceva construit.

    ReplyDelete
  3. Cred ca este din interior emanata, rezultata dintr-o multumire si acceptare a propriei identitati. Este nevoie de un caracter bine definit pentru a accepta vulnerabilitatea feminina, ceva greu de realizat intr-o lume dura. Si la drept vorbind este necesara puterea unui tata iubitor care sa ocroteasca gingasia unei flori ce se dezvolta armonios sub ochii lui.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts