Sa fie sarbatoare!!!



Imi place aceasta perioada a anului pentru atmosfera creata: magazine pline, oameni grabiti pentru ultimele cumparaturi, copii jucandu-se pe langa brad, mirosul de portole  amestecat cu cel de prajituri totul arata ca ceva special urmeaza sa se intample.
Desi nu agreez ideea unui "Mos Craciun" cred ca exista o magie speciala in a cumpara si oferi daruri celor dragi. Saptamana aceasta chiar am vizitat unul din multiplele targuri de cadouri, poate pe cel mai celebru de la Sala Dalles.
Cele mai frumoase amintiri ale copilariei sunt legate de aceasta sarbatoare joaca cu zapada pufoasa urmata apoi de deschiderea cadourilor pe care le gaseam cu generozitate sub brad in fiecare an.

Cred ca daca oamenii intr-o anumita perioada a anului sunt mai vulnerabili si sensibli, doritori sa-si ofere mai timp lor si familiilor ce-i asteapta in fiecare zi, asteptand fiecare gest de tandrete, dar pentru ca nu au timp nu le primesc.

Nu iubesc incarcatura ce o poarta istoria in dreptul Craciunului, nici nu promovez idei pagane sub o mantie crestina si nici incarcatura comerciala data de contemporaneitate, nici betia si imbuibarea ce insoteste deseori pe cei care abia asteapta orice pretext pentru a se destrabala.

Ma intreb insa daca inima umana docila in aceste zile, mai dispusa la iertare si isi doreste sa ia cateva zile pentru a fi altfel oare ar putea fi Biblia impotriva?!Nu stiu, dar ma gandesc ca nu!

Romani 14:5 Unul socoteşte o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui.

Romani 14:6 Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. Cine mănâncă, pentru Domnul mănâncă; pentru că aduce mulţumiri lui Dumnezeu. Cine nu mănâncă, pentru Domnul nu mănâncă; şi aduce şi el mulţumiri lui Dumnezeu.

Si daca vecinul meu decide (indiferent incarcatura istorica, pe care de multe ori nu o cunoaste) sa tina o zi pentru a fi altfel, de ce sa nu-l sustin?!De ce sa nu ma unesc cu el in bucuria lui, curata?

O alta problema spinoasa se reflecta in urmatoarea poza:



De ce nu se poate toata lumea bucura de aceasta sarbatoare?!Unii se confrunta cu saracia chiar si in aceste zile discrepanta dintre ei si bucuria din jur le face durerea si mai insuportabila. Pe langa darurile pentru familie putem sa mai luam inca o jucarie pentru copilul de la etajul 2 care nu are ocazia sa o primeasca de la parinti.
Iata cum ar fi un Craciun adevarat:
Isaia 58:7 împarte-ţi pâinea cu cel flămând, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.

Si atunci chiar ne-am bucura de un adevarat Craciun, sau fiecare sa-i zica cum o vrea!!
Si daca cu aceasta ocazie ne strangem in jurul mesei atat de binecuvantate si tatal cu o voce sobra dar voioasa mai citeste inca odata povestea nasterii lui Isus in ieslea Beteleemului? Nu as putea decat sa strig:

                           Sa fie sarbatoare!!!



Comments

  1. Deschideţi uşa şi lăsaţi duhul Crăciunului să vă intre în casă!
    Deschideţi inimile şi lăsaţi Bucuria
    şi Împlinirea să vă intre în suflet!
    Deschideţi larg braţele
    şi îmbrăţişarea voastră caldă,
    vorba bună şi gândul curat
    să fie cel mai de preţ cadou pentru cei dragi!
    Fie ca Iubirea, Înţelepciunea,
    Încrederea şi Generozitatea
    să vă călăuzească paşii în noul an!
    "La mulţi ani!"

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts