Ciocolata este sanatoasa si ajuta la slabit!

Iata o afirmatie pe care am postat-o atat pe profilul meu de facebook cat si la status:"Ciocolata este sanatoasa si ajuta la slabit!" E vorba despre o viziune asupra vietii.
Dar pentru a nu dezamagi pe nimeni voi face o mica prezentare a controversatului aliment.

Ciocolata provine dintr-un copac numit arborele de cacao si s-a gasit pentru inceput in Mexic, America de Sud si Centrala. Ea este cunoscuta inca de pe vremea astecilor. Pentru a ajunge la forma cunoscuta de noi ea trebuie sa fie fermentata, pentru ca in forma naturala nu e comestibila.
Gustul ciocolatei nu este dulce ci amar.Pentru a se obtine renumitul gust dulce se foloseste zahar. Acesta impreuna cu prelucrarile ulterioare ne ofera ciocolata asa cum o stim noi.

Revenind la topicul nostru:
"Ciocolata este sanatoasa si ajuta la slabit!" este o forma de-a prezenta intr-o forma atractiva o viziune despre viata foarte promovat atat in biserica cat si in societate.
Datorita prelucrarilor si adaugarilor ciocolata devine mai fina, mai dulce, mai de dorit pentru papilele gustative dar nu si pentru restul organismului. Cantitatea exagerata de zahar isi va face in scurt timp simtita prezenta in organism. Totusi industria prelucrarii de ciocolata merge foarte bine si chiar prospera, pentru ca noi acceptam un adevar pe jumatate spus.Ce nu ne convine din mesaj lasam de-oparte.
Am observat aceasta abordare atat in televiziune, publicitate dar si mai grav in.... relatii. Oamenii doresc sa pastreze ceva ce le face rau pentru ca exista si ceva bun. Dar cosmarul nu se termina aici. Din acest punct urmeaza o intreaga "industrie" de prelucrare a adevarului in asa fel incat sa fie pe gustul oricui. Cu usurinta acceptam ceva fals, gresit, compromitator daca este prezentat atractiv doar pentru ca ne place.
Deseori relatiile sunt false, doar o poleiala si mult zahar pentru a le intretine dar sunt lipsite de substanta. Lasa un gust dulce dar nu hraneste!
Asadar "Ciocolata este sanatoasa si ajuta la slabit!" reprezinta opinia unora despre viata care ar putea fi tradusa cam asa:"Lipsa calitatii este dulce si ne intretine"

Comments

Post a Comment

Popular Posts