Recucerirea

Cum este sa fi iubit o fata care apoi ti-a fost infidela si totusi sa incerci sa o recuceresti?
Ce inseamna sa cistigi o batalie ca apoi sa pierzi teritoriul sa vrei sa relupti pentru el?
Wintley Phipps povestea intr-o prezentare publica cum a trebuit sa plateasca o suma dubla pentru a-si redobandi dreptul de autor pentru unul din Cd-urile sale.
Recucerirea este mai grea decat cucerirea pentru are in spate esecul infrangerii dupa ce inainte se bucurase de o victorie. Totusi la un moment dat ceva s-a intamplat si apare esecul.
Intr-un mod similiar deseori ne traim relatia cu Dumnezeu. Avem momente in care suntem aproape de El. Stim ca suntem iubiti de El si parca am fi la portile Paradisului. In alte ocazii parca atingem insa abisurile dezamagirii si-L simtim pe Dumnezeu atat de departe si distant. Nu as vrea sa discutam de simtaminte acum ci de recucerire.
Cum recuceresti un varf de pe care ai cazut? Avantajul fata de cel care nu l-a cucerit niciodata este ca tu stii cu este sus acolo.
Nu cred in retetele minune gen: invata engleza in 30 de zile, sau slabeste 10 kg in doar o saptamana, deasemenea nu cred ca pot recuceri un pisc in cateva minute. De obicei recucerirea presupune efort si munca impreuna cu multa determinare.
Intotdeauna e mai grea dar si mai frumoasa. Imagineaza-ti bucuria de-a redescoperi rugaciunea sau studiul asiduu pana dupa miezul noptii. Cum ar fi sa te deranjeze din nou cand suna telefonul sau primesti un buzz in timp ce studiezi.
Gandeste-te pentru o clipa la cat de fericit erai acolo sus si ce bine va fi sa redobandesti locul de pe pisc, trage aer in piept si bucura-te....de urcus. Savureaza fiecare etapa, nu incerca sa sari peste ele. Incepe din nou sa pui ceasul sa sune cu o ora mai devreme pentru devotional. Redescopera locul unde iti placea sa te rogi in tacere. In timp pe nesimtite vei reajunge sus. Frumos este ca tot acest traseu il strabatem cu Dumnezeu, nu singuri.El fiind Calea, dar si Tinta noastra.
Recucerirea, reprezinta de fapt reintalnirea cu Hristos.

 

Comments

Popular Posts