Este printre noi

Se povesteste ca exista o manastire veche de piatra intr-o padure. Pentru ca era ascunsa oamenii trebuiau sa o caute bine sa o gaseasca.Dar o gaseau. Veneau acolo sa se bucure de linistea acelui loc.
Cu trecerea anilor tot mai putini veneau la manastire. Calugarii devenisera invidiosi si meschini unii fata de altii, iar vizitatorii observau.
Nemultumiti de situatia aceasta, staretul manastirii si-a varsat durerea inaintea bunului prieten Ieremia, un rabin batran.
- Te rog, accept orice sfat.
Ieremia i-a spus ca a primit o viziune importanta in care i s-a aratat ca printre calugarii din manastire se afla Mesia.
Staretul a fost extrem de surprins.Unul dintre calugarii sai era Mesia! Cine putea fi? Stia ca el nu era Mesia, dar cine putea fi?
S-a intors in mare graba si a dat vestea tovarasilor lui. Acestia au privit tacuti unii la altii si se intrebau: Oare el este Mesia?
Incepand din aceea zi totul s-a schimbat. Calugarii au inceput sa stea de vorba unii cu altii. Au inceput sa arate respect si bunavointa, se purtau cu amabilitate pentru ca nu ar fi vrut sa arate lipsa de respect fata de Mesia.

Pe masura ce starea dintre ei se ameliora vizitatorii au reinceput sa vina.Vestea ca ea a redevenit linistita si placuta a facut pe oamenii sa revina.
Pentru a avea o atmosfera placuta trebuie sa ne purtam cu cei din jur ca si cum Mesia ar fi printre noi. Cu respect, amabil si binevoitor.
Cu siguranta vor aparea ocazii cand lucrurile nu vor merge perfect, dar ele trebuiesc rezolvate frumos. Poti sa atragi atentia cuiva fara sa-l jignesti.
Oamenii trebuiesc tratati amabil chiar si atunci cand gresesc. Sa-i tratezi ca pe cineva special, sa-i oferi valoare chiar si atunci cand este cazut. Sa te porti cu el ca cu cineva foarte iubit de Dumnezeu, sau asa cum a ilustrat batranul rabin ca si cum ar fi Mesia in persoana.


(relatarea este preluata dupa Mike Tuker)

Comments

Popular Posts