Cautarea nodului in papura



Anul 563 a.Ch....


Atunci căpeteniile şi dregătorii au căutat să afle ceva asupra lui Daniel, ca să-l pârască în ce privea treburile împărăţiei. Dar n-au putut să găsească nimic, nici un lucru vrednic de mustrare, pentru că el era credincios, şi nu se găsea nici o greşeală la el şi nici un lucru rău.
Atunci oamenii aceştia au zis: "Nu vom găsi nici un cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel, afară numai dacă am găsi vreunul în Legea Dumnezeului lui!" Daniel 6:4,5


Ma tot intreb cum a putut Daniel sa fie credincios in toate treburile imparatiei? Prin stabilirea de principii clare dupa Cuvantul divin, chiar si atunci cand parea ca e este prea de tot. Acceptarea voii Sale fara a negocia partile dificile.Indepartarea de orice aparenta de rau. Dezvoltarea unei relatii cu Dumnezeu,zilnic.Trairea in toata lumina pe care o intelegea si setea dupa o noua raza. Integritate cu orice pret.Rugaciunea era pentru el o necesitate. Daniel este dispus sa puna la incercare cuvantul lui Dumnezeu pentru slava Lui. In fata curtii babiloniene face un test de cumpatare prin care arata tuturor ca cel care asculta de Dumnezeu are dreptate. Increderea lui s-a dezvoltat in decursul anilor, astfel ca in acest moment nu ii este teama sa incerce.
Daniel era un om disciplinat cu o viziune formata in studiul Scripturii.Nici chiar dusmanii lui, dupa ce au cautat cu un zel demn de o cauza mai nobila, nu au putut gasi nimic. Contabilitatea i-a fost facuta si refacuta, dar totul era bine. Cu siguranta ca au fost verificate rapoartele, semnaturile, stampilele. Transparenta si cintea lui Daniel i-a umilit pe adversarii sai.

Anul 2009...

Zilele acestea, chiar la inceputul acestui an se pregatesc altii tineri.O alta criza le sta in fata si nu este departe.Despre ei se va scrie in ziare si vor ocupa prima pagina a ziarelor, vor fi subiectul zilei in toate talk show-urile la ore de audienta maxima. Motivul?Simplu!!!Sunt motivul pentru care toate lucrurile au luat o intorsatura ciudata pe Pamant!Cataclisme, epidemii,razboaie si sumbra lista poate continua. Vechii dusmani ai lui Daniel s-au reapucat de lucru: fac contabilitatea firmelor acestor tineri,facturile si contractele sunt verificate punct cu punct. Nimic nu pare a trada corectitudinea acestor tineri.Cineva ia in mana laptopul lui Daniel jr. si cu nerabdare astepta sa se deschida calculatorul.Dar...sperantele lui sunt distruse:gaseste licenta pentru toate programele gasite in laptop.Acestui tanar i se poate aduce doar acuzatia adusa inaintasului sau afară numai dacă am găsi vreunul în Legea Dumnezeului lui.

Cum ar fi sa fi verificat in aceea perioada si in loc sa fi inchis pentru legea lui Dumnezeu, la acuzarea ta sa poata sta o factura,un fals,lipsa biletului in mijloacele de transport chiar si pentru o statie, sau poate chiar un Windows piratat,sau orice altceva?!Pentru ca vorba ceea:"Se poate si asa?!Doar nu as fi extremist sa cred ca astea au vreo importanta!!!Tine doar de a stii sa te descurci in viata!"
Doar despre tinerii cu principii ferme, care se orienteaza dupa Cuvantul lui Dumnezeu si care fac din rugaciune o necesitate, care traiesc dupa toata lumina care straluceste asupra lor si care nu au nimic de negociat cu pacatul, doar despre ei se va putea spune ca si despre Daniel:"Nu vom găsi nici un cuvânt de plângere împotriva acestui Daniel, afară numai dacă am găsi vreunul în Legea Dumnezeului lui!" Daniel 6:5
Doar prin harul lui Hristos si prin decizii bune luate in mod repetat se poate dezvolta un caracter care sa faca fata chiar si cautatorului de nod in papura!!!

Comments

  1. Si Daniel ar fi putut sa aiba scuza noastra:"Traim intr-o lume prea moderna, inconjurati de oameni moderni...nu putem ca, tocmai noi, sa fim altfel...". Cu totii pretindem sa fim diferiti si ne place sa il apreciem pe Daniel, sa ii identificam calitatile, dar cand trebuie sa le aplicam... tocmai atunci intervine ceva si ah!! nu mai putem merge pana la capat!(dar cat om fi dorit sa intervina acel ceva?!). Nu ne place ca lumea sa ne creada fanatici si ne adaptam conditiilor moderne. Si ca totul sa fie bine, incercam sa le aducem si in prezenta lui Dumnezeu si sa punem in valoare caracterul lor atat de nevinovat... ne compromitem prea mult credinta pentru lucruri prea devalorizate. Dumnezeu ne-a descris clar valorile fiecarui om si nu se vor demoda niciodata! de ingropat vor fi ingropate pentru ca sunt cam "grele" si nu toti le putem duce... E nevoie de multa rugaciune ca sa fim ca Daniel; el se ruga de trei ori pe zi si rest vorbea cu Domnul. Asa reusea sa isi mentina acest caracter valoros. "Caracterul nu se foarmeaza din intamplare; este repetarea unei fapte ce tinde sa devina obisnuinta". Este nevoie de schimabare in lumea aceasta. Desi nu recunoastem, oricare din noi avem nevoie sa vedem o schimbare. Trebuie sa ne dorim cu adevarat schimbarea si sa ne rugam...si o vom primi! Domnul sa ne ajute!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts