Evolutionismul si creationismul in scolile din Romania

Pentru ca in seara aceasta incepe la Cernica o serie de conferinte pe tema creationismului si evolutionismului m-am gandit sa fiu in ton si sa postez ceva pe aceasta tema.

Cum ar trebui privita problema acasta:au dreptul scolile romanesti sa impuna o anumita teorie sa o predea copiilor privind originile pamantului si intreaga filosofie ce decurge de aici?

Este adevarat ca Romania este un stat nereligios, adica nu are o religie oficiala. Conform Constitutiei statul roman trebuie sa garanteze egalitatea tuturor religiilor oficial recunoscute.

Si atunci ce sa invete copilul la scoala?Evolutionism sau Creationism?

Pentru ca aceasi lege care ofera libertatea la exprimare si garanteaza dreptul fiecaruia de a se inchina conform propriului cult, poate restrictiona prin promovarea unei ideolgii sau cult libertatea altuia.

Deci ce ramane de facut?

Fiind captivii propriilor noastre libertati ar trebui cautate metode alternative de invatamant. Scoala de stat ramanad neutra din punct de vedere religios si ideologic singura solutie viabila este infiintarea scolilor denominationale in care fiecare biserica sa-si educe cum crede mai bine tineretul in conformitate cu propriile credinte. Acest lucru este stipulat si garantat in Constitutie.

Alianta Familiilor din Romania s-a gandit sa inainteze o scrisoare deschisa Domnului MInistru al Educatiei, Cercetarii si Tineretului.pe tema evolutionismului si cretionismului in scolii.

Evolutionism

Creationism



si era sa uit inca ceva...

:

Fiecare parinte este responsabil!

Comments

Popular Posts