Mustrări frumoase



Una din calitatile cele mai apreciate si ravnite de mine este referitoare la...mustrare
. Am intalnit doar cativa oamenii in viata care stiu sa mustre cu dragoste...si am fost impreionata!!! La sfarsit nu stiam daca mi-a facut un compliment sau m-a  certat. 

Ce face diferenta?

Deseori am auzit ca indiferent cum ti se face o mustrare ar trebui sa o primesti frumos. Cred asta!!!Dar e numai jumatate de adevar! Cealata jumatate este modul in care o spui! Este la fel de importanta ca si prima. Desi ar trebui sa avem capacitatea de-a primi mustrarea indiferent de ton, adevarul este ca tonul inca face muzica si primirea este conditionata de modul in care adresata mustrarea.
Diferenta este data de dragostea pe care o port celui pe care il mustru, de relatia anterioara si de exprimare a mustrarii intr-o maniera care sa-l cucereasca nu sa simta nevoia de-a se apara. Daca cel care a gresit este de acord v-ati putea ruga impreuna inainte de discutie.
Foarte importanta este pozita de pe care o persoana mustra pe prietenul sau. Niciodata de sus ci doar ca un frate care iubeste!
Daca esti gata sa mustri trebuie sa fi gata si sa ajuti pe cel care are nevoie de indreptare. Un doctor care doar constata o problema nu e lucru rar mai greu e de gasit unul care intervine si vindeca.
Isus cand a mustrat a plans pentru aceia care gresisera. Inima lui statea in incordare sa vada daca vor primi sau nu mustrarea.

Cum primesti mustrarea?
1. In primul rand cu umilinta!!!

2. Recunoaste-ti limitele si analizeaza punctul unde ai gresit. Poate fi un accident sau un pacat vechi pentru care te lupti in rugaciune. S-ar putea sa fie nevoie sa-ti ceri iertare, nu ezita.

3. Cere ajutorul in primul rand lui Dumnezeu dar si persoanelor care crezi ca te-ar putea sustine.

4. NU uita ca Cel care are toata puterea e la dreapta ta daca-l chemi.

Comments

Popular Posts