Un demon ocupat


As vrea sa va prezint cativa demoni!!!
Sunt prieteni intre ei si lucreaza in echipa. Pentruca asa cum stim cu toti lucrul in echipa da roade eficiente si rapide. Sunt foarte ocupati chiar acum. Ca o caracteristica generala a lor am putea spune ca isi variaza activitatea de la foarte linistita, insesizabila pana la galagioasa si chiar asurzitoare. Prefera de obicei sa se ascunda. Haina preferata este indreptatirea de sine cu ornamente de justificare menita sa ascunda petele de pe haina murdara.

Seful acestor demonii este unul slab, de atata munca, care pare a fi cel mai ocupat gata sa dea mereu comenzi subalternilor sai. Se vede ca abia face fata cererilor.El este demonul egoismului. Se ocupa cu baza pe care vor lucra ceilalti demonii. Stie ca daca el nu-si face treaba bine totul este pierdut. Lucreaza de obicei camuflat si erodeaza chiar la radacina inimii. Amesteca in sange otravitoarea substanta a egoismului. Aceasta intrand in fluxul sanguin e ca o septicemie: aproape imposibil de vindecat. Ii e frica doar de un singur antidot: Dusmanul sau a promis ca va umbla chiar la aceasta baza si pentru ca gangrena e generala, doar un transplant mai poate salva viata celui infestat. Doctorul va inlocui inima otravita cu alta (Ezechiel 11:19 Le voi da o altă inimă, şi voi pune un duh nou în voi. Voi lua din trupul lor inima de piatră, şi le voi da o inimă de carne).

Urmatorii doi demoni sunt frati si foarte buni prieteni. Nu-i vezi decat impreuna si actioneaza dependent unul de celalat. Acestia sunt demonul patimii si demonul betiei. Specialitatea celui dintai este sa starneasca cele mai josnice patimii si sa exploateze firea cazuta a omului. Astfel ca pentru fratele lui munca e doar o joaca de copii: terenul fiind pregatit de demonul sef al egoismului aranjat de fratele sau demonul patimii, el nu ramane decat sa atate si sa apese butonul de pornit.
Efectele sunt garantate. Patima este recunoscuta pentru caracterul ei de necontrolat care actioneaza asupra mintii ca o betie. Lipsa controlului facandu-l pe "pacient" o victima sigura. Se intalneste des alaturi de nedespartitul sau frate in baruri, discoteci, in autobuz sau oriunde specia umana are mai mult de un exemplar.
Are si variante mai soft pentru biserica. Betia poate sta si in cuvinte patimase regretate ulterior, sau in ganduri veninoase. Acestea incetoseaza mintea asemenea alcoolului. Pierderea controlului e doar o chestiune de timp. Fie ca se revarsa in exterior sau interior rezultatul este la fel de devastator.
Desi leacul este sigur oamenii nu prea il plac pentru ca poate avea gust amar cateodata. Medicamentul se numeste :SUPUNERE are efecte imediate si in timp. Distruge cu certitudine orice urma de patima sau betie alcoolica sau de manie. Pentru ca nu este dorit oamenii tind sa ascunda boala lor. Astfel acesti doi fratii se bucura pentru ca ei stiu ca o rana netratata se agraveaza.

Demonul închipuirilor isterice şi satanice are ca loc de lucru imaginatia. Principala lui grija e sa faca victima sa creada ca cineva s-a uitat urat la el/ea, sa reintepreteze intr-o lumina nefavorabila cuvintele interlocutorului. Dar de fiecare data ingredientul SUSPICIUNE da rezultate. Pentru domnisoare in mod special se gaseste o versiune romantica "mirajul lui Fat-Frumos". In care invatatura lui Dumnezeu despre prietenie, curtenie si casatorie este uitata pentru o "dragoste ca in povesti". Responsabilitatile vietii fiind ceva neinteresat. Produsul este oferit si barbatilor cu o gama usor mai variata: o varianta "sezuala" menita sa ofere "placeri nebanuite" pe un pret de nimic. Cei drept acest demon nu poate fi acuzat de lipsa de onestitate placerile sunt chiar nebanuite: moartea, iar pretul este chiar de nimic!!!
Valoarea reala a mintii lui fiind mult mai mare. Totusi pentru cei mai duri exista varianta jocurilor electronice, a filmelor, a SF-urilor, a grupajelor de stiri, carti de actiune si altele asemanatoare. Acest demon nu are decat un singur adversar care ii poate incurca planurile: Abstinenta sub orice forma. Pacientului i se recomanda abstinenta toatala de la toate narcoticele virtuale sau reale. Aceasta pastila se ia doar cu apa Duhului Sfant care schimba si innobileaza mintea!!!

Daca ceilalti demonii poate nu i-ati vazut prin zona pe urmatori doi poate ii veti recunoaste mai usor: demonului lăcomiei si demonul certuritlor. Primul poate fi gasit in diferite locuri dar eu l-am intalnit cel mai des...in bucatarie!!! Nu are pretentii unde sa lucreze, accepta orice serviu ii da seful sau demonul egoismului dar, este cel mai solicitat atunci cand se deschide frigiderul. Cunoaste doar un dusman: CUMPATAREA de care se teme si cu care nu poate negocia.
Ultimul demon este foarte bun prieten cu seful! Apare neasteptat de cele mai multe ori si cam uita sa mai plece!!!Intervine prin scuze, explicatii si alte metode care desi sunt vechi de cand lumea dau rezultate si azi. Este sigur de "prada" cand aceasta se indreptateste, considera ca celalat e singurul vinovat si ca el este de fapt "un om bun". Nu accepta ca a gresit si nu asculta sfaturi si uraste mustrarea. Inima smerita si dispozita de-a recunoaste ca a gresit, ii da fiori doar cand se gandeste.
Acesti demnonii fug cand victima lor cheama in ajutor pe Stapanul si Domnul omului. Ei stiu ca o inima supusa care cauta sa stea langa Dumnezeu niciodata nu va fi invinsa de nici unul din ei.
Biblia prezinta cum intr-o ocazie chiar o legiune de astfel de demonii au fugit Marcu 5:9.
Daca ai recunoscut cativa din acesti demonii ca facand parte din viata ta, poti sa-L chemi pe Isus. El are un singur cuvant pentru ei:: "Duh necurat, ieşi afară din omul acesta!" rezultatul este garantat: "Şi duhurile necurate au ieşit(...)."


surse:

Marcu 5:9-13;
Prezentarea demonilor:
demonul certurilor: Caminul AZS. 84;
demonul egoismului: HLL. 249;
demonul închipuirilor isterice şi satanice: Mărturii cu privire la comportament sexual, adulter şi divorţ 69;
demonul patimii: Patriarhi şi profeţi 595;
demonul lacomiei: Educatie 81;

Comments

Popular Posts