Oglinda fermecata

Mormanul strans in mijlocul camerei era foarte sugestiv pentru experienta din fata oglinizii pe care o traia tanara  adolescenta cu doar 30 minute inainte ca clopotelul sa sune nemilos intrarea la ore.
....
Se parea ca nici un fond de ten nu isi mai facea efectul iar ridurile fine din jurul ochilor parca refuze sa se lase ascunse de pensula vigilenta a femeii aflate la a doua tinerete, spre disperarea aceasteia.
....
 Tanara de 27 de ani nu putea vedea alt defect la noua rochita decat ca in dreptul sanilor nu putea pune decat bureti. Desi corpul ei era snur, iar chipul ei dulce deborda de tinerete, totusi dimensiunea bustului o facea sa se complexeze ori de cate ori se gandea la el.
.......
La doar 10 ani ea stia ca o domnisoara nu se urca in copaci, nu scuipa seminte pe jos si nu se muradareste. Dilema ceea mare este de ce fratele ei cu doar un an mai mare avea voie sa faca toate aceste lucruri?!
....
Ca frumusetea se invata nu este nici un dubiu si rezultatele sunt vizibile in atatea cazuri care se repeta.
Transformarea dintr-un baietoi in pantaloni largi cu turul jos si tricou negru intr-o domnita fina si stilata este la nivelul mintii. Acceptarea propriului corp, si modelarea lui intr-o forma placuta si sanatoasa este un act de vointa.
Deasemenea hainele asa cum ne imaginam joaca un rol vital in conturarea personalitatii. Modelul, culoarea si atitudinea cu care le porti te vor defini. Fii atenta la toate aspectele care au legatura cu tine si tinuta ta. Ele reprezinta prima impresie, dar si cartea de vizita.


Dupa cum cred ca stiti evenimentul saptamanii este alegerea noi tinere pentru titlul de Miss Univers. Un vis al oricarei pustoiaice, dar realitate pentru doar cateva.  Siteul oficial abunda cu povesti, clipuri si pozele concurentelor. Mai jos este momentul incoronarii.

Emotii, sperante si planurile unei vietii intregi sunt regasite in aceste cateva secvente si parca traiesti impreuna cu cele doua finaliste tensiunea momentului.
De cate ori urmaresc Miss Univers dau un search in Biblie -pentru a vedea ce are Cuvantul lui Dumnezeu de spus cu privire la aceste momente atat de legate de sufletul feminin: aceea de-a te simti frumoasa.
Doua personaje imi vin in minte in mod proeminent: Estera si Sunamita. Cu privire la prima stim ca a fost castigatoarea unui concurs de frumusete. Dumnezeu este ceea care i-a oferit coroana si nu doar pentru un an asa cum a primit ieri tanara de 22 ani din Mexic Jimena Navvarete ci chiar coroana unui imperiu cel mai puternic la data aceea. Daca studiem cu atentie cartea care-i poarta numele vom vedea ca Dumnezeu a fost profund implicat in alegerea Esterei. Dar marele merit al acestei proaspete regine a frumusetii si a Persiei este caracterul ei ales format in vicisitudinile vietii. In timp ce "concursul" ocupa un spatiu limitat, dezvaluirea caracterului ei si supunerea fata de vointa divina ocupa ceea mai mare parte din carte.
Ceea de-a doua este Sunamita protagonista din Cantarea Cantarilor, frumusetea ei este descrisa aproape pe fiecare pagina a acestei carti. Trasaturile ei fizice care au sucit mintile celui mai important imparat al Israelului, aflat in epoca de aur, sunt dublate de un suflet ales si pur. Curatia inimii ei este remarcata de Solomon care si-o alege ca mireasa.
Asadar, un trup frumos este inutil fara un caracter ales care sa intregeasca frumusetea posesoarei. Desi trebuie ingrijita totusi ea niciodata nu ar trebui sa ajunga o obsesie pentru un copil al lui Dumnezeu.

Comments

Popular Posts