Sub lupa




“Lupa este cel mai simplu aparat optic intalnit. Este alcatuit dintr-o lentila convergenta cu distanta focala mica, comparativ cu raza de curbura si dimensiunile lentilei. La formarea imaginii prin lupa a obiectului vizionat, acesta trebuie pozitionat intre centrul optic si focarul obiect.” Cam asa ar arata definitia data de dictionare lupei. Dar fiecare stim cum arata si mai ales cat de necesara poate deveni intr-un moment in care dorim sa vedem ceva care este greu accesibil ochiului, de exemplu un detaliu din natura sau dintr-o carte.
Lupa devine dintr-un obiect ignorat unul indispensabil atunci cand cauti unele informatii pe care nu le-ai putea obtine pe o alta cale. Asa ca exploratorul dornic de informatii va cauta cu atentie in ruxacul lui atent facut dupa acest obiect magic.
Biblia ne prezinta la randul ei niste lupe menite sa ne atraga atentia asupra unor pasaje care altfel ne-ar fi scapat. Gasim in cateva randuri in Scriptura únele cuvinte care actioneaza ca o lupa fata de alte pasaje:”Luati seama” apare ca o focalizare asupra textului, acolo unde cititorul superficial va trece doar pasager, cel atent se va opri isi va scoate lupa inimii si va cauta sa inteleaga detatiile pe care altfel nu le-ar intelege niciodata.In general aceasta lupa descopera pericole sau binecuvantari ascunse, care daca nu sunt luate in seama pot cauza daune sau pot ocoli binecuvantari vitale.
Iata cateva scoase la ivela de rezultatul lupei:
In Deuteronom 5:32 gasim “Luaţi seama dar, să faceţi aşa cum v-a poruncit Domnul, Dumnezeul vostru; să nu vă abateţi de la cele ce a poruncit El nici la dreapta, nici la stânga”
Marcu 13:33”Luaţi seama, vegheaţi şi rugaţi-vă; căci nu ştiţi când va veni vremea aceea”.
Ieremia 17:21 "Aşa vorbeşte Domnul: ,Luaţi seama, în sufletele voastre, să nu purtaţi nici o povară în ziua Sabatului, şi să n-o aduceţi înăuntru pe porţile Ierusalimului.”
Data viitoare cand ne vom mai tine in mana o lupa sa ne aducem aminte de lupele Bibliei si mesajul ascuns acolo pentru noi.

Comments

Popular Posts