Cum sa mentii relatia nr 1 din viata ta?!

Trebuie sa marturisesc ca de curand am trecut prin ceea mai grea si neasteptata perioada a vietii mele. M-am gasit in mijlocul unei crize fara precedent. Auzisem vorbindu-se despre ea dar niciodata nu am luat-o in seama pana nu am experimentat-o. Acum pot sa scriu despre ea pentru ca intrevad luminita de la capatul tunelului.
Viata mea spirituala a trecut printr-o parte mai apatica. Greu de explicat de ce. Acum incerc sa identific ce a declansat aceasta stare imi dau seama ca:
1. nu mai gaseam in Scriptura raspunsurile la problemele mele, nu are legatura cu mine. Asa ca incet dar sigur am inceput sa ma indepartez emotional de ea. Nu ca nu as mai fi studiat zilnic, dar cumva din obligatie, mentinerea unui obicei despre care stiam ca este bun. 
2. simteam ca totul se repeta, nimic nou.
3. pentru cei care lucreaza cu Biblia ca obiect profesional ce voi zice este plin de sens, pentru altii poate fi un nonsens. Studiul Bibliei ca material academic, nu tine locul de viata devotionala. Vei acumula o gramada de cunostinte. Cei din jur vor aplauda progresul tau intelectual totusi tu stii ca e doar teorie pentru tine.

Auzisem ca la un moment in viata este nevoie sa schimbi modul in care studiezi Biblia pentru ca rutina are potential de-a distruge pofta de studiu. 
cum am trecut peste partea asta?!recomandari:
Mi s-a parut foarte interesant, dar solutia a venit dintr-un sfat pentru cupluri, dar l-am aplicat cu Dumnezeu.
1. Faceti ceva nou impreuna, improspatati relatia. In cazul de fata SCHIMBA METODA de studiu din cand in cand. Rutina ucide pana si relatia cu Dumnezeu. Adu ceva nou. Trateaza-L pe Dumnezeu ca pe o persoana reala.
2. I-a totul personal din Biblie!!! Orice mesaj, ti se adreseaza! Biblia chiar a fost scrisa pt tine.
3. Nu-ti fie rusine sa recunosti criza prin care treci si apeleaza la un om duhovnicesc care sa te asiste. Un om cu o relatie vie cu Dumnezeu. Deseori ne este rusine ca oamenii ne vor vedea cum suntem in realitate desi ne credeau poate niste super eroi ai credintei. In slabiciune suntem tari, in Hristos. Recunoaste ca esti un om real care are nevoie de asistenta si in aceasta privinta. Vezi cum au trecut altii pe aici.
4. Fa din rugaciune ceva real.Pune pasiune si vorbeste lucruri autentice cu El, lasa povestile pentru copii. Trateaza-l ca pe un prieten real, adevarat. Cred ca a fost un pas greu pt mine. Sa trebuiasca sa fac din cineva pe care nu-L vad cel mai bun prieten al meu , o adevarata provocare. Asuma-ti aceasta provocare!
5. Ai convingerea ca El este direct interesat de binele tau.Gandeste-te chiar nu exista nimeni sa te iubeasca mai mult in tot Universul ca El! Ia-ti timp sa stai singur(a) cu Dumnezeu.
6. Nu-ti fie frica sa devii vulnerabil! Doar oamenii puternici sunt vulnerabili, ceilalti se ascund!



Comments

  1. atat de adevarat...de ce doar putini vorbesc despre asta??? Cu adevarat RUTINA ADUCE DEZASTRUL...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts