Scurte meditatii....


Serviciul divin la care nu se face colecta!

Poate te-ai intrebat ca si mine care este rolul daruirii sistematice in viziunea lui Dumnezeu.De ce se face colecta la serviciile divine? De fapt care e planul Sau?
Originea daruirii sistematice(atat a zecimii care este a Domnului si a darului) se poate gasi in Vechiul Testament si este reluat in Noul Testament.
La baza daruirii sistematice sta premisa ca Dumnezeu nu este doar Mantuitorul si Prietenul omului ci si Stapanul sau. Tot ce are omul este un dar divin.Astfel ca intoarcerea la Datator e ceva natural.
La Templu lumea venea nu sa-l asculte pe Samuel in mod special ci sa-si aduca jertfele si darurile.

Singrul serviciu divin fara colecta este cel de inmormantare!Doar mortii nu pot lauda pe Domnul.

Zecimea arata credinciosia iar, darul arata dragostea noastra pentru Dumnezeu!!

Comments

  1. Interesant. Cred totusi ca și la înmormantare ar fi bună o colectă, dar nu pt Domnul ci pentru copiii lui care au pierdut un membru al familiei. (familia decedatului-dacă are nevoie)

    Sau poate nu... nu stiu, era doar o idee

    ReplyDelete
  2. Din cate stiu eu se obisnuieste sa se stranga o suma de bani pentru familia decedatului.
    Ca semn al sustinerii!!

    ReplyDelete
  3. Asa este nici la o mormantare nu se face o colecta dar cum ai spus totul este al lui Dumnezeu si nu trebuie sa fie o povara darul nostru care il oferim lui Dumnezeu . Iubirea de bani astupa ochii si-i impiedica de a vedea calea cea dreapta care duce la credinta.
    (Ioan Gura de Aur,omil.XVII,1 Timotei)

    ReplyDelete
  4. cred ca omul mai are de inteles si ca...a DA e modelare de caracter. Dumnezeu nu are nevoie de banii mei, dar eu am nevoie sa ii dau...ca sa invat!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts