Fetele lui Lot...Blestemul orasului



Aliya si Elior, doua surori nascute si crescute intr-o familie foarte credincioasa.Neamul lor era promis de Dumnezeu ca va fi unul din cele mai importante din lume.
Sub atenta calauzire a "bunicului",asa cum obisnuiau adesea sa-l numeasca cu afectiune, cele doua fetite au invatat despre Dumnezeu.
Pentru a evita o serie de neintelegeri intre angajatii sai si ai bunicului, tatal lor a hotarat sa se mute.
S-au mutat in apropierea unuia dintre cele mai prospere orase din tara.Aici oricine isi putea gasi de lucru,Universitatea.Pamantul foarte roditor oferea anul o recolta bogata.Pentru inceput tatal s-a multumit sa locuiasca in apropierea orasului, vedea si el ca desi era bogat,totusi oferta urbana era mult mai diversificata:imoralitate la tot pasul sub toate formele, de la invitatiile directe facute de domnitzele sumar imbracate de la poarta cetatii, pana la aluziile cele mai fine ale panourilor publicitare, totul te indemna la pacat.
Dupa cateva lunii una din ficele familiei isi anunta nunta cu unul din bancherii din oras. Mama propuse atunci ca intreaga familie sa se mute acolo pentru unitatea familiei si in plus cele mici urmau sa mearga la scoala.
Initiativa tatalui de-a strange familia in jurul Scripturii nu era una sustinuta de sotia sa si chiar cele mici oscilau intre mama si tata.
In plus noii prieteni facuti la scoala avea diferite activitati care nu puteau fi ratate.Tineri din ce in ce mai dubiosi treceau pragul casei. Din pacate nu li se putea reprosa nimic clar.Veneau cu diferite motive de scoala ba ca fac tema impreuna la matematica, ba ca invata la geografie,ba ca au tema de grup.
Valorile invatate in familie incep sa devina negociabile iar filosofia lumii devine parte integranta din gandirea fetelor.
Totusi un eveniment ar fi trebuit sa-i puna pe ganduri si anume rapirea intregii familii in urma unui razboi. Bunicul a fost cel care i-a salvat. Una din fete chiar a auzit discutia dintre tata si bunicul, daca nu ar vrea sa revina la el acasa pentru a scapa de viitoarele evenimente nefericite.Mama si tata nu au acceptat astfel fiecare s-a intors la casa lui.Dupa seara aceea cand tot orasul s-a strans in jurul casei, acest oras a devenit o amintire pentru familia lui Lot. Parinti au facut bagajul in graba si la rasaritul soarelui sub indrumarea celor doi ingerii intreaga familie a iesit din oras:bine, nu chiar intreaga...trei dintre fetele familiei au ales sa ramana cu sotii lor. Mama, ceaa care iubise zgomotul si viata de oras cu tot ce aduce ea, incercand sa priveasca pentru ultima data spre mall-urile orasului,parca dorind sa stranga in inima ei toata bucuria vietii citadine si regretand distrugerea, a impartasit soarta orasului iubit.Tata insotit de mezine au alergat spre cel mai apropiat... oras.Dupa cateva zile, invatand parca ceva din toata povestea asta trista a luat fetele si s-a retras intr-o pestera.
Nimic nu avea sa fie ca mai inainte!!! Singur si trist in pestera Lot isi contabiliza esecul:despartit de Avraam,pierderea averii, fugind ca sa-si scape viata, trei fete au murit in Sodoma, iar sotia lui s-a transformat intr-o stana se sare.Asa trist cum era nu si-a dat seama ca blestemul orasului inca il urmarea...Cuprins de deznadejde nici nu a observat ce i-au dat sa bea fetele lui...sau poate nci nu a vrut sa mai stie...Moabitii si Amonitii au fost inca un rezultat la o alegere:"Lot a vazut ca toata campia Iordanului era bine udata in intregime". A cautat avantajul material si nu a vegheat la spiritualitatea familiei. ...Oamenii din Sodoma erau rai si afara din cale de pacatosi impotriva Domnului."Asemnea crestinilor care locuiesc in orase, credea ca nu va fi atins de ispitele vietii urbane, credinta sa fiind destul de puternica ca sa faca fata...

O familie crestina intr-o cultura imorala este ca o fetita ce se joaca imbracata intr-o rochita alba curata, in noroi.

Comments

Popular Posts