Portile intredeschise!



Desi treci pe langa ei nu-i observi!Nu pentru ca nu i-ai vedea ci pentru ca iti strica imaginea de bine a societatii, asa cum o vezi doar tu. Totusi nu ai putut sa nu le remarci prezenta in in jurul tau. Ii gasesti mai ales in Otopeni, Bucur Obor si bineinteles aproape de portile casei lor Ambasada. Niste porti care par sa nu se mai deschida, s-au blocat si i-a prins la mijloc asa cum se mai intampla cateodata la metrou.
Ti-ai dorit de multe ori sa ajungi in tari departate ca sa vestesti evanghelia si totusi nu ai ajuns decat poate, pana la vecinul sau colegul tau de banca. Ai visat si te intrebai cum ar fi daca un miliard de oameni ar cunoaste pe Dumnezeu si calea spre cer. Nu a cazut comunismul, si nici bilete de avion nu se dau gratis si totusi.... portile Chinei s-au deschis intr-un mod in care poate nu se va mai repeta niciodata. Astazi in timp ce noi poate pierdem timpul pe mes in Bucuresti exista mai bine de o mie de chinezi gata sa asculte despre Isus.
I-am gasit in fata ambasadei Chinei asteptand o rezolvare la problemele lor. Au fost contractati de diferite firme pentru a veni sa lucreze in Romania sa ofere copiilor un viitor mai bun. Acum situatia lor este deznadajduita fara casa, cu datorii in banca si fara posibilitatea de-a se intoarce acasa.
Duminica Asociatia Amicus impreuna cu cativa tineri din comunitatea Popa Tatu au pus mana de la mana si au strans alimente si le-au oferit. Deschiderea a fost maxima din partea lor. Printr-un pastor chinez care vorbeste engleza ne-am putut intelege. Am aflat ca prima lor nevoie nu este mancarea sau celelalte lucruri materiale ci un cuvant bun. Desi la prima intalnire am putut vorbi despre Dumnezeu. Nu-L cunosc, au spus ca sunt atei, politica tarii lor impunandu-le aceasta religie, dar au fost impresionati de Dumnezeul crestinilor (citat). Nu stiu pentru cat timp ii vom avea in mijlocul nostru dar cred ca portile Chinei s-au intredeschis pentru Vestea Buna.
Cum ar fi daca o mie de oamenii ar merge acasa si ar spune pe Cine au gasit ei in Romania si ce a facut El pentru ei chiar cand treceau prin valea umbrei mortii, cand nu se asteptau si pe cand ei inca nu-L cunosteau.
In Biblie exista precedent la astfel de momente imparateasa din Seba, femeia de la fantana lui Iacov.
Portile s-au intredeschis, vom intra sau vom rata momentul?! O mie de oameni pot sa fie ca o sansa penrtu China.

Comments

Popular Posts