Complimente...online


Cine nu este sensibil la complimente? Fie ele si online.
De ceva vreme am inceput sa-mi revina in minte o idee pe care am alungat-o cu ceva vrem e in urma: dorinta de-a primi complimente online. Cum? Nimic mai simplu. Se ia un cont hi5 sau facebook sau orice alta oferta existenta in prezent, se condimenteaza cu poze cat mai reusite, inedite si menita sa ne scoata in evidenta frumusetea si se posteaza pe internet. Rezultatul apare la doar cateva ore dupa postare. Citez:" Ce frumoasa esti"/"Ce bine arati"/"E superba fotografia" si lista poate continua cu generozitate. Nu de calitatea sau realitatea afirmatiilor discutam. De cele mai multe ori afirmatia este adevarata din cel putin trei motive: 1. poza a fost facuta intr-un moment prielnic, 2. poza a fost aranjata pentru a pune persoana respectiva in evidenta 3. cel care comenteaza intra intr-un spatiu "fermecat" destinat unor astfel de remarci. Vreau sa precizez ca nu contul e problema ci poza!!!Nici nu cred ca ar trebui postate poze urate:( Una din amagirile cele mai mari este ca daca poza este decenta totul este ok! Aceasta afirmatie este falsa. Lipsa de haine cu 3 nr mai mici, transparente, scurte sau care sa ofere un efect senzual nu inseamna ca nu avem o problema. Marturisesc ca pentru unele poze m-a mustrat constiinta, nu pentru ca ar fi indecente ci pentru ca aratau prea bine am simtit indemnul Duhului Sfant de-a le sterge. O metoda ingenioasa de-a dezvolta mandria si vanitatea intr-un mod cat se poate de "curat". Sensibilitatea inimii noastre la lauda este recunoscuta inca din Eden. Pozele postate pe astfel de spatii virtuale de cele mai multe ori arata omul ascuns al inimii. Ii place lui sa fie aplaudat?!Un zambet, o privire, un anumit unghi sunt doar cativa termenii care fac o dintr-o simpla poza sa transmita un intreg mesaj despre cel din imagine. O alta problema ar fi crearea unui second life. Nu e vorba de jocul cu acelasi nume ci de tot ce implica aceasta expresie. Trairea unei vietii duble. Una reala in care nu esti personajul principal in evenimentele la care iei parte si alta in care tu esti in centru atentiei. Acesta poate duce chiar la tulburari de personalitate. Neacceptarea realitatii. Izolarea in spatiul cibernetic, loc primitor pentru ca de acolo iti obtii aprecierea. Daca nu ma credeti face o vizita prietenilor...din lista de hi5!

Comments

  1. Aşa-i, Mihaela :) Profilul personal de pe o astfel de reţea poate să arate cât de narcisist e un om. Chiar sunt studii despre despre asta: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-09/uog-sfp092208.php E util de citit.

    ReplyDelete
  2. Multumesc pentru ajutor!!! Stiu ca tu faci o cercetare in domeniu si chiar astept sa vad rezultatele!!!
    Voi completa articolul cu informatii mai tehnice,sau voi reveni cu un alt articol.Acesta se opreste doar la partea spirituala a problemei.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts