"Mami, de ce nu trimiti bona la munca sa stai tu acasa cu mine?"


Unul din avantajele secolului XXI dar si cea mai mare plaga a lui este viteza.
Totul se petrece repede. Pentru a face fata situatiei toti mai multi parinti isi cauta un al doilea job ca sa poate mentine un nivel de trai decent familiei lor. Pentru aceasta este sacrificat timpul personal, timpul pentru prieteni, sot dar, si timpul datorat educarii copiilor. Lucrul acesta nu se face fara efort. O solutie moderna dar nu la indemana oricui o reprezinta angajarea unei bone. Site-urile cu oferta unor astfel de servicii este destul de variata. Ramane o intrebare pertinenta: "cine poate garanta calitatea serviciilor oferite de o bona?" Daca la aceasta mai adaugam ca in primii ani copilul isi formeaza caracterul riscul este si mai mare iar pierderea este nemasurabila. O varianta mai ieftina o reprezinta "bunicii". Deseori insa acestea nu au autoritatea suficienta pentru a castiga respectul si ascultarea nepotilor.
M-a impresionat de curand povestea unei femeii, care din pacate se repeta prea des. Doamna X locuieste in Bucuresti, orasul in care cei mai multii vin din dorinta de-a castiga cat mai bine si pentru a-si face un "viitor". Dupa terminarea facultatii s-a angajat intr-o firma celebra si a urcat incet dar sigur prin munca asiduua scara ierarhica a acelei firme. Astazi este managerul acelei firme. Intre timp s-a casatorit si a nascut un baietel care acum are 5 ani. Pentru ca postul nu-i permitea sa lipseasca de la serviciu a angajat o mama de imprumut sau bona.
Desi este bine ingrijit si nu i lipseste nimic din cele materiale totusi la cei 5 anisori a prins o logica a tot ceea ce se intampla si a oferit mamei sale o solutie ca aceasta sa petreaca mai mult timp cu el:"Mami, de ce nu trimiti bona la munca sa stai tu acasa cu mine?" Deasemenea a dorit sa-i transmita sefului mamei ei ca este suparat pe el pentru ca nu o lasa pe mama lui acasa.


Comments

Popular Posts