Valori rare


De mai mult timp port cu mine in geanta o foaie cu niste pasaje din Spiritul Profetic care ma ajuta sa ma echilibrez de fiecare data cand o citesc. Citatele sunt referitoare la controversatul si durerosul subiect al vorbirii. Intelepciunea de stii cand si ce sa vorbesti constituie un subiect drag inimii mele. M-am gandit sa va impartasesc aceste citate, poate va vor fi si voua de acelasi folos:

"In tacere salasuieste o putere miraculoasa. Cand vi se adreseaza cuvinte pripite si te jignitoare, nu raspundeti.
De obicei, raspunsul dat unei persoane infuriate are efectul unei biciuiri, care produce o mai mare dezlantuire a furiei. Dar mania intampinata prin tacere se risipeste indata.
Crestinii trebuie sa-si infraneze limba, hotarandu-se in mod ferm sa nu rosteasca cuvinte pripite si aspre. Daca isi controleaza vorbirea, ei vor putea fi biruitori asupra oricarei incercari a rabdarii pe care sunt chemati sa o suporte cu succes.
(R.H, 31 oct.1907, MYP135-136)


In momentul in care se lasa prada furiei, omul devine la fel de iresponsabil ca cel care a pus paharul pe buze.
Invatati elocventa tacerii si sa stiti ca Dumnezeu pretuieste ceea ce a fost cumparat cu sangele Sau. Noi trebuie sa ne supunem unei educatii personale zilnice."
MS6, 1893

"Un crestin trebuie sa manifeste iubire si o delicatete sfanta in care nu exista nici o urma de nerabdare sau iritabilitate, manierele necivilizate, aspre si brutale trebui sa fie slefuite de harul lui Hristos."
MCP.215

Comments

Popular Posts