De la capat...


      Chiar daca materia prima iti este data ce faci cu ea tine doar de tine. Talentele, timpul, inteligenta, sanatatea sunt lucruri de care fiecare din noi se bucura.
Totusi nu toti ne bucuram de aceleasi reusite.
De ce?!Cum se face ca unii dintre noi au reusesc iar altii, la sfarsitul anului nu fac decat sa-si deplanga starea care se repeta inca o data.
Cred ca diferenta tine doar de ALEGERE!!!
De tine depinde daca intorci situatia in favoarea ta, facand-o avantaj, sau nu.
 Unele situatii sunt inafara puterii noastre de-a actiona pe aceastea cred ca trebuie sa invatam sa le acceptam, asa cum sunt. Poti incerca sa scoti tot ce este mai bun dintr-o situatie.
Lucrul pe care mi-l doresc pentru noul an este sa invat sa investesc in oamenii ca fiind valoarea de nepretuit in aceasta viata. Mereu am avut aceasta parere, dar acum am inceput sa inteleg mult mai profund. Pretul platit de Dumnezeu pentru fiecare dintre oamenii ii face suficient de valorosi pentru a investi in ei maximul de dragoste, iertare si rabdare.
        O atitudine de recunostinta intotdeauna va mentine sanatatea noastra psihica dar si fizica. Anul acesta vreau sa fiu recunoascatoare lui Dumnezeu pentru tot ce am, si sa nu raman fixata pe ce nu am.
Zambeste si fii amabil din toata inima!Aceasta este o lectie ce merita invatata cat mai repede din doua motive: pentru ca oamenii se apropie mai usor de o persoana zambitare si amabila, si pentru ca chiar starea ta de spirit se va schimba desi poate initial erai usor deprimat. Nu este vorba de ipocrizie ci, de o alegere de-a alege sa fii altfel, mai bun:)

Ofera-i lui Dumnezeu votul tau de incredere, chiar si atunci cand ti se pare ca nu-L merita!Cateodata singura siguranta in viata iti ramane asigurarea ca EL te iubeste, in ciuda a tot ceea ce ti se intampla!!Asta te poate feri de multa amaraciune, depresie si chiar sinucidere.Sa stii, chiar daca nu simti, ca Cel care a creat Universul este direct interesat de tine, ca te iubeste si ca are pregatit pentru tine ceva special!
Inima nu ne spune ce ar trebui sa facem ci, ce simte ea, schimbatoare si inselatoare nu este demna de incredere...din pacate...Biblia isasi a numit-o "inselatoare si deznadajduit de rea". Nu-ti pune nadejdea in ce simte si nu o lasa sa-ti creeze starea de spirit sau sa-ti conduca actiunile.
Lupta pentru lucrurile pe care ti le doresti. Vrei sa-ti cumperi o casa, o masina, sa termini o facultate, sa ai o familie de succes?! Aceastea sunt lucruri de valoare care nu se intampla.
Doar buruienile apar la intamplare, florile se cultiva cu grija.
Daca mergi in conformitate cu voia lui Dumnezeu descoperita in Cuvantul Sau nu-ti fie frica sa risti, e adevarat ca doar cine nu risca nu poate castiga. Multi oamenii isi pierd fericirea nu pentru ca nu ar fi avut parte de ea vreodata, ci pentru ca au incetat sa se mai bucurure de ea.(William Feather)
Anul aceasta este o noua sansa de-a o lua de la capat...cu El :)

Comments

  1. o prietena buna, cu ganduri bune langa care ti-e drag sa stai, de la care ai ce sa inveti si de la care te incarci cu mult optimism...si pt. toate astea nu ai cum sa nu o iubesti...

    ReplyDelete
  2. multumesc din suflet pentru apreciere!Asa sa-mi ajute Dumnezeu!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts