Dragoste si acceptare


"In tot ce apartine succesului lucrarii lui Dumnezeu, cele dintai biruinte trebuie sa fie castigate in viata de familie." (E.G.White- T6, 355)
Asa este si nu ar trebui sa ne mire, lucrul acesta pentru ca unde in alta parte esti cunoscut si iubit asa cum esti! Iubim prietenii, rudele dar adevaratul test al dragostei se da in viata de familie. Aici rabdarea este incercata, lucrata si intregita. Poate ca te intelegi bine cu toti oamenii dar doar acasa lucrurile nu sunt in regula. Poate inima ta iti sopteste:"As fi un om bun daca nu ar fi familia asta!" nu o ascuta te inseala.
Acasa, ai mereu ocazia sa arati acceptare si sa te daruiesti. Tot aici invatam toleranta si acceptarea diferentelor.
Planul lui Dumnezeu este sa faca din familie o scoala de formare pentru cer. Lasa mania cand intri in casa, nu te supara pentru un drept incalcat de un frate mai mic este ocazia ta sa daruiesti!!!
O mare diferenta in pregatirea unei familii este si intelegerea relatiei pe care a o ai in vederea formarii unei familii.
Daca tratezi persoana de langa tine ca pe un partener care trebuie sa corespunda, sa-ti satisfaca cerintele pentru ca mai apoi sa oferi dragoste, aceasta nu face decat sa lase egoismul sa se dezolvolte iar planta firava a dragostei se va usca.Asa dispare dragostea din familii sau din orice relatie. O alta modalitate de-a o trata este sa o consideri speciala, un dar de la Dumnezeu pentru viata ta! Poate ca nu este omul pe care ti l-ai imaginat sau nu are toate calitatile pe care ti le doresti dar este o persoana unica si a ales sa stea langa tine, promitandu-ti ca nu te va parasi indiferent ce va veni in viata.O renuntare la sine chiar si in acest context, neideal, punerea celui de langa tine mai presus de propria persoana acceptarea slabiciunilor partenerului si alegerea de-al iubi mereu se va intoarce asupra ta intr-un seceris bogat de binecuvantare. Biblia este foarte clara cu privire la acest lucru cand spune: Căci cu ce judecată judecaţi veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi vi se va măsura.Matei 7:2
Toti am dori sa fim iubiti si acceptati neconditionat, asa ca se merita investitia!

Nu te astepta sa cuceresti lumea, cucereste mai intai familia ta!!!

Comments

Popular Posts