O rugaciune prea frumoasa ca sa fie rostita!!


Te-ai gandit vreodata ce se roaga Hristos in ceruri pentru tine?

Suntem obisnuiti cu gandul ca El mijloceste in favoarea noastra dar oare ce spune? Biblia ne permite sa patrundem misterul din sala tronului, intrand direct in prezenta Tatalui in Sfanta Sfintelor. Acolo unde Isus mijloceste pentru noi.
In Ioan 17 ni se permite sa ascultam pledoaria in favoarea omului pacatos, dar pocait devenit copilul si ucenicul Sau.
Deseori ma gandesc: "Oare cum ma vede Dumnezeu?!"
Citind Ioan 17 descoperi ce caracterizare face El copiilor Sai. Multe din lucrurile spuse de El parca tin de domeniul science fiction.Totusi hotararea Lui ne ofera un sentiment de siguranta.

Primi la care se refera aceasta superba rugaciune sunt grupul celor 12 ucenici. Isus spune :"ei au pazit cuvantul Tau" fapt destul de dificil de recunoscut daca ne uitam un pic la istoria lor.Mai mult El spune ca ei "sunt ai Tai".Acestea chiar inainte ca Petru sa-L vanda pe Isus si toti sa fuga.
Isus privea la echipa Sa ca la una unita si asta excluzand discutiile lor interminabile despre care sa fie primul.
Mare Preot se roaga sa nu se piarda credinta lor, sa fie paziti de cel rau, sa fie una cu Dumnezeu, sa fie sfintiti prin adevar.Se roaga pentru misiunea lor de-a raspandi Evanghelia in lume.
El doreste o unitate deplina intre ei si El, in dragoste.

Totusi la nimic nu-i curg lacrimile suroie pe obraz, la nici o petitie nu are vocea tremuranda si totusi atat de hotarata ca atunci cand rosteste cererea si pretentia:"Tata,vreau ca acolo unde sunt Eu,sa fie impreuna cu Mine si aceia, pe care Mi i-ai dat Tu". Mi-L imaginez stand inaintea Tatalui neacceptand refuzul cu mainile Sale intinse ca semn ca cererea Sa este justificata.
El ii vedea ce vor ajunge daca vor accepta lucrarea Duhului Sfant in viata lor.Aceasta rugaciune este valabila pentru orice copil al Sau.

Cum ai trai pe pamant daca ai stii ca o astfel de rugaciune este inaltata acum in favoarea ta in sala tronului Imparatului Universului?!Ceva la care sa te gandesti...

Comments

Popular Posts