Vreau o viata noua! Si de restu' caramele!

"Vei ramane aceelasi om, pana cand durerea de-a ramane neschimbat nu va deveni mai mare decat durerea de-a te schimba" Orell Nottingale

Cuvantul de ordine pentru schimare este Durere!! Niciodata schimbarea nu este usoara desi ii constientizam nevoia. De cele mai multe ori este grea si lenta dar intotdeauna are efecte pozitive. De exemplu obiceiul de-a minti este unul pagubos si distructiv. Desi ii constientizam efectele pana cand nu ne va durea mai mult starea prezenta decat durerea implicata de schimbare nu vom face nici o miscare in aceea directie.
O viata noua ne este promisa de Dumnezeu si biruirea oricarui obicei rau cultivat de-a lungul vietii:"Caci El va va da dupa placerea Lui si vointa si infaptuirea" si de-asemenea "El insusi va termina in voi aceea buna lucrare pe care a inceput-o".
Este drept ca nu putem schimba genele noastre dar schimbarea caracterului reprezinta resposabilitatea fiecarui crestin. Dumnezeu ne promite ca"va voi da o inima de carne" si ca"va inlocui inima de piatra".
Pocainta trebuie sa fie intotdeauna precedata de schimbarea modului de-a gandi si a schimba viata. Petru cel vulcanic dupa convertire nu a devenit ca Filip, dar a fost schimbat intr-o fire vulcanica pozitiva, blanda si calda. Atitudinea fata de un anumita fapta este mai importanta decat fapta in sine, deoarece ea genereza schimbarea. Duhul Sfant este cel care ne provoaca aceasta durere de-a nu mai suporta starea noastra prezenta si de-a dori sa aspiram spre o noua viata crestina. Astfel prin expunerea la indemnurile Duhului Sfant inima se schimba. Vedem cu altii ochi pacatul si defectele noastre.
Totusi, marca predominanta in viata crestinului nu trebuie sa fie intristarea de starea prezenta ci bucuria de ce a facut Dumnezeu deja in viata lui, si de ce va urma sa mai faca. Focusul este pe actiunea iubitoare si transformatoare a Duhului Sfant si nu pe stradania mea de-a fi altfel.

Dumnezeu poate schimba chiar si cele mai profunde defecte si ne poate oferi bucuria de-a impartasi natura Sa divina inca de pe pamant in ciuda pacatoseniei nascute. El ne ofera nu doar o viata noua ci si "caramele" bucuria de-a sta langa El atunci cand recreaza o fiinta noua in noi.




Comments

Popular Posts