joi, 13 noiembrie 2008

Frumusetea sfintirii
Ma tot framanta de la o vreme subiectul asta: "frumusetea sfintirii". De obicei sfintirea este asociata cu sobru, dar bun. Apoape as spune ca este asociat cu Paracetamolul: nu are gust bun dar trebuie inghitit pentru ca face bine. Dar a pune ajectivul "frumos" pare ca depaseste si viziunea ceea mai optimista care ofera doar un "necesar".
Spiritul Profetic prezinta cum ar trebui sa arate tineri care vor fi martori la evenimentele ultimelor zile si la revenirea lui Hrisots. Ei vor face alegeri drepte indiferent de costuri, vor rezista presiunii teribile intr-un timp in care toata lumea va urma fiara, capacitatea de distinge raul de bine, rabdare si rezistenta incercate la extrem, loialitate desavarsita fata de Dumnezeu, viata vesnica mai presus decat tranzactiile comerciale, o credinta vie, marturisirea autentica.
Avand in vedere aceste necesitatii sfintirea este o necesitate urgenta. Dar de unde frumusete? Se poate vorbi de asa ceva intr-un context ca aceasta?
Frumusetea sfintirii aceasta are de-a face cu o Persoana!!! O zilnica relatie cu El ne ofera cadrul necesar pentru dezvoltarea caracterului. Vor face fata in criza finala doar aceia care s-au sfintit zilnic. Se urmeaza o progresie in sfintirire. Astfel ca daca Isus imi prezinta un domeniu in care trebuie sa fac schimbari si eu refuz sau aman procesul sfintirii se intrerupe. Aceste schimbari de la atmosfera pamanteasca pot fi dureroase dar sunt necesare pentru ca ne formeaza plamanii pentru un alt aer, ,mai curat!
Frumusetea incepe sa apara cand tanjesc dupa Hristos asemenea unui om insetat in desert. Sa ma doara absenta Lui!Doar o inima schimbata gusta fericirea data de prezenta Sa.
Orice schimbare presupune si o criza. Tot cerul este cu tine pentru a atinge perfectiunea de caracter. Prin puterea Sa orice schimbare este posiblia.
Sfintirea este frumoasa doar in cadrul unei realatii cu Cel ce sfinteste!
Chiar si cand ai facut toate schimbarile care ti se cereau tot nu esti sfant. Nu schimbarea te sfinteste ci Hristos.
Aceste schimbari reprezinta doar inlaturarea bolovanilor si netezirea drumului din calea Regelui!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

FEEDJIT Live Traffic Feed