"Iertat! Prea sarac pentru a plati!"


Se cunoaste istoria vietii unui doctor care a trait in Scotia cu mult timp in urma. Evlavia lui era la fel de bine cunoscuta ca si calitatile sale profesionale. Cand i-au fost examinate fisele pacientilor, dupa moartea sa, pe unele era scris cu cerneala rosie: "Iertat! Prea sarac pentru a plati!"

Sotia lui, care avea un alt caracter a spus: "Aceste debite trebuie platite!" Prin urmare a apelat la instanta de judecata. Judecatorul insa i-a spus: "Acest scris rosu este al sotului dvs.?"
Da! A raspuns ea.
"Atunci, a zis judecatorul, nu este nici un tribunal pe pamant care sa oblige la plata banilor acolo unde el a scris 'Iertat'!"

Cand vine vremea judecatii in tribunalul ceresc si cand cartile sunt deschise, va fi de o inestimabila valoare si de o importanta vesnica ca Marele Medic si Mantuitor sa fi scris in dreptul nostru, cu penita divina inmuiata in sangele Sau: "Iertat! Prea sarac pentru a plati!"

George W. Wells, Signs of the Times, January 10, 1922.
Traducere Benone Catana

Citat: "Nu-ti arunca poverile pentru a le ridica din nou, ci aseaza-le la picioarele lui Isus si lasa-le acolo! Apoi poti sa mergi liber si cantand de bucurie slavindu-L pe Marele Purtator de poveri!" Spurgeon, Semnele Timpului 8 sept 1942

Comments

  1. Intr-adevar prea sarac pentru a plati un asa mare pret!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts