Dorm linistit in mijlocul furtunii


Un fermier a dat odata un anunt ca angajeaza un om, care sa lucreze la ferma lui.Dupa multe zile de asteptare, a venit un tanar care solicita angajarea. Fermierului i se paru ca este destul de firav si prea tanar pentru munca la ferma. Dar pentru ca nu avea pe cine sa angajeze il intreba ce stie sa faca.
- Stii sa lucrezi pamantul?
- Nu.
- Te pricepi la negot?
- Nu.
- Vreo meserie ai?
- Nu.
- Dar ce stii sa faci?
- Sa dorm linistit in mijlocul furtunii.
Un astfel de raspuns il dezamagi foarte tare pe fermier. Dar pentru ca nu avea pe cine sa angajeze se hotara sa il primeasca pana va gasi pe alticineva.
Dupa cateva zile, intr-o noapte, se porni o furtuna puternica. Ploaia cadea cu putere, vantul batea naprasnic, iar fulgerele brazdau cerul.
Fermierul se scula din pat, isi puse o haina pe el si se grabi spre grajdul animalelor. Usa era bine inchisa, animalele erau toate inauntru si in siguranta la locul lor. Pleca, alergand, spre hambarul cu grau. Aici graul era strans, acoperit si ferit de ploaie. Se indrepta spre camaruta unde dormea tanarul si la lumina fulgerelor vazu cum acesta dormea linistit.
Atunci isi aduse aminte de ce spusese tanarul "eu pot sa dorm linistit in mijlocul furtunii" si intelesese ce important era sa aiba un astfel de om pe care sa poata sa se bazeze si care sa puna toate lucrurile in siguranta inainte de venirea furtunii.

Comments

  1. imi place ilustratia..si copilasul e asa de dragalas si dulce..

    ReplyDelete
  2. Ce noroc are fermierul de oameni de genul asta!!! si slabut si firav si harnic....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts